Novi Sad
10.02.2011.
13:09 > 10:02
Na Institutu u Kamenici i dalje radi samo samo jedan aparat za zračenje.
  • predrag

    19.02.2011 06:28
    Užas na Institutu u Kamenici
    Još jednom je 021 pokazao da je nepristrasan i da nije korumpiran, Pa gde je lekarska komora Vojvodine ,ovom direktoru za ovu izjavu treba odmah oduzeti licencu, a ovoga direktora zračenja odmah uhapsiti,pa koliko je uzeo novca sa suprugom ,verovatno može kupiti sam aparat u saradnji sa Kopilovićem
  • kolateralna šteta

    11.02.2011 10:36
    biznis
    Neka plate zračenje našim ljudima u stranim centrima ,ti koji su pokupili pare od stranih državljana lečenim na tim aparatima,tada su to zvali med.biznis.Njih nekoliko podelilo pare a koristili javna dobra vojvodjana koji su i tada stavljani na listu čekanja.
  • Anonimus

    11.02.2011 09:21
    razlog za stideti se

    Ne treba da se stidite sto ste Srpkinja. Ali itekako treba da se stidite ako ste D(O)S-ovka.
  • novosadjanin

    11.02.2011 08:51
    juzno od NS
    Molim Vas da obavestite citaoce da je jedan akcelerator u Nisu u kvaru 2 meseca, a jedan u Kladovu 3 meseca, to je daleko duze nego kamenicki. Molim Vas da pisete i o tome, a ne samo o Kamenici.
  • Branislav

    11.02.2011 08:15
    Ako koza laže rog ne laže
    Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je juče u Bezdanu da u pokrajini "gotovo da nema" zdravstvene ustanove u koju nisu uložena značajna sredstva iz vojvođanskog budžeta......
    .....ili Institut u S.Kamenici nije u Vojvodini ili je nešto drugo u pitanju...
  • Bob Rock

    11.02.2011 07:40
    ...
    Izjednaciti privatni i drzavni sektor, dopustiti pacijentima kod koga ce da se lece i to je to. Ali...neee...onda i tenderi gube smisao...veze, uticaj...bavljenje politikom...
  • aleksa

    11.02.2011 07:26
    institut
    ja sam jedan od radnika na institutu i hocu da kazem da ovo sto je pokrajinska vlada napravila za tri godine ...unistila je sva tri instituta svi koji vrede nerade vise tamo a samo zato da bi poslusnici bili direktori..ako radio 021 sme i hoce da objavi neke stvari slobodno neka ide u tuzilastvo i vidi koliko krivicnih prijava ima i protiv koga su a stoje u fioci....jasno i javno se zna i nije tajna ko stiti dr.Erka nacelnika radiologije i prof.dr.Jovanovica direktora samo sto to nesme niko da objavi...
  • koliko košta aparat?

    11.02.2011 06:54
    koliko košta aparat?
    Molim redakciju ili nekog upućenog da ovde napiše kolika je cena jednog takvog aparata, pa da je uporedimo sa novcem kojim se vlast razbacuje na sve strane.

    Ja sam ubeđen da samo neće da kupe aparate jer njima ne trebaju.

    Oni, njihova rodbina i švalerke leče po privatnim klinikama, ili se poput ministra zdravlja leče u inostranstvu, ili ih pak poput predsedenika leče strani lekari.

    Tadićev blindirani Mercedes + dva za pratnju milion dolara. Toliko su dali i za Miladina. Da ne pominjem desetine miliona za satelit, vladin avion, Suzuki motocikle za policiju...

    Umalo da zaboravim. Vlada godišnje daje SPC kao pomoć 330 miliona din. To je preko dva miliona eura! http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=22&nav_id=382643&nav_category=206


  • 11.02.2011 01:57
    Stidite se
    Sramota me je sto sam Srpkinja sto pripadam ovakvoj bagri od ljudi. Ovo je zemlja gde zivot nema vrednost i humanost ne postoji.
  • 10.02.2011 20:39
    Apsolutno je tacan komentar od @Georg, kakve su sada banje u Srbiji, pre svih dogadjanja bile su ili kaljuge ili polu kaljuga a soko banja je bila ultra zapustena, pa cak i Vrnjacka banja se nije mogla pohvaliti, kao ni banja Koviljaca,vojvodjanske bane kakve su sada, a zasto, jer se sve u Vojvodini namerni i sistematski unistav,verovattno kada dodje pravo vreme...da budemo sto jadniji i bedniji, ko to sada ne shvata nece nikada ni razumeti, ali ce se promene na bolje brzo uvideti
  • prior

    10.02.2011 20:38
    @Dusan
    bravo..... pogodio si pravu stvar .... Rotary ... da vidimo preko koje firme ce ici nabavka. Namestaju medjusobno po rincipu "ja tebi, ti meni" ali na racun drzave. Ajde 021 objavite, kada bude bila izvrsena nabavka, koja firma je dobila tender
  • pjotr

    10.02.2011 20:00
    Ovakve aparate popravljaju ovlasceni servisi i niko drugi. Postoje 3 proizvodjaca u svetu koji prave ozbiljne aparate za zracenje. Svi imaju jako kratak period obaveznog odrzavanja. Nakon toga proizvodjaci nemaju interes i ne zele da izlaze u susret korisnicima, te su ovi primorani da kupuju nove aparate. Isporuka rezervnih delova zavisi iskljucivo od proizvodjaca (da li potreban deo uopste postoji kod njih na lageru). A o ceni servisa odlucuje ovlasceni (jedini) serviser. Sa nepristojno visokim cenama ovlascenih servisera ste svi bar jednom u zivotu sreli.
  • gavra

    10.02.2011 19:32
    Tomice, gdi si sada??? Jel! te sram???
  • Mile

    10.02.2011 18:16
    Tobožnja omnipotentnost + raspada zdravstvenog sis
    U Kamenici postoje lekari koji su divni i humani, ali postoji i značajan broj njih koji pacijentu ne prilaze kao čoveku nego kao objektu i na pacijentima vežbaju svoju profesionalnu tobožnju omnipotentnost. Na Zapadu lekari imaju drugačiji odnos - nijedan pacijent oboleo od raka nije otpisan, svakom se posvećuje dužna pažnja i svako se tretira kako najsavremenijim medicinskim sredstvima tako i savetima koji mogu život obolelih da učine dužim i kvalitetnijim. Taj holistički pristup i moralni kvalitet nedostaje mnogim onkolozima u Kamenici, što je valjda posledica moralnog i humanističkog sunovrata u kome se nalazi srpsko društvo. Kada se taj moralni sunovrat ukombinuje sa sunovratom srpskog medicinskog sistema, pa Institut ima jedan aparat koji radi, onda prisustvujemo jednom odstrelu bolesnih ljudi. Izjava direktora Instituta je grozna: ona govori, sa jedne strane, o potpunoj netaktičnosti, jer njega briga za pacijente, a sa druge strane o profesionalnoj neodgovornosti, jer da je čovek profesionalac onda bi uradio nešto da Institut funkcioniše kao normalna zdravstvena ustanova, a ako to nije u stanju (a očigledno da nije) onda bi se povukao sa te pozicije i prepustio je nekom sposobnijem lekaru.
  • @Geogrg

    10.02.2011 17:48
    Za taj institut...
    ...zdaužena je Vlada Vojvodine. Ne Jug!
  • Georg

    10.02.2011 17:06
    "zašto su vlasti dozvolile takvo stanje na Institutu".Zato što je ovaj institut u Vojvodini. Da je negde južnije ne bi bilo tužnije. Za tamo sve ima a ovde se ni V od Vojvodine ne sme spomenuti.
  • 021

    10.02.2011 17:04
    ???
    Kakav vam je to naslov?
    Pa zar ste od legendarnog Radija 021 postali Alo i Kurir?
    Ozbiljan je problem u Kamenici, i naravno treba ih očepiti, ali kavi su vam to tekstovi u poslednje vreme? Sve nešto isforsirano, neutemeljeno... Gotovo da je ostalo samo R od Radija 021!!!

    Pozdrav i shvatite ovo kao dobronamernu kritiku od dugogodišnjeg slušaoca i čitaoca 021!!!
  • 10.02.2011 16:04
    Dusan Jovanovic-nema dr ispred imena jer takvu titulu struke ne zasluzuje, komentarise da zdravlje pacijenata "nije" ugrozeno zbog ne zaracenja,to nije istina jos i tekako je zdravlje i zivot takvim neadekvatnim lecenjem ugrozeno,a jos kaze da lekati tacno znaju kada ko treba da se zraci, naravno ta tacnost zavisi od ukupnog finansijskog staja pacijenata ili njihovih najblizih,samo da napomenem, posle svake hir.intervencije na onkologiji posle 6 nedelja obavezno je zracenje, takvo lecenje pomaze..tako lecene pacijentkinje i posle 12 i 20 godina jos su zive i zdrave-operacija raka dojki..objavite do kraja nemojte skracivati molom vas
  • Mlađa

    10.02.2011 15:58
    DemoKRADE lopovske!
    Propadanje države u svakom domenu od kada su ovi došli na vlast pre tri godine je izgleda neminovno... A oni samo lažu i lažu... ne verujem im više ništa! Crni đavole dođi i vladaj umesto ovih, od ovih ne možeš da budeš gori!
  • Gradjanin

    10.02.2011 15:27
    Uzurpatori !
    Ovakvi "TIPOVI" ,sa ovakvim objasnjenjima za neispravnost uredjaja,su nam dobro poznati jer su oni i njima slicni oterali kvalitetan kadar sa instituta i uzurpirali ga.Sada nas pripremaju za nabavku novog aparata ili skupocene popravke ne bi li se ugradili i dosli
    do kesa, jer se klupko steze oko klasicnog podmicivanja, sto je sitno za njih.
    Tuzilastvo treba da izvrsi svoje radnje i proveri nabavke aparata i opreme te udje u uvid, perioda garancije i dali je mozda kvar sbotaza.Zelim da svoje naj rodjenije lecite tako strucno i savesno pa da dozive duboku starost.
  • Petar

    10.02.2011 15:11
    Sramota.
  • Dusan

    10.02.2011 15:10
    Savest !
    Dali ovakvo objasnjenje dr.Dusana Jovanovica moze da da zracak nade obolelim od teske bolesti.Mislim da bi humanije postupio Veterinar i uputio barem kvalitetnije i prihvatljivije objasnjenje.Ovako mogu da kazem, kako je ovo krajni bezobrazluk osionog rukovodstva.Pitam se, dali su liste javne i dali na tim listama se odlaze zracenje "ROTARY" kolegama ili su pak oni i njihovi rodjaci prvi.
  • bns

    10.02.2011 15:01
    Jedina terapija za naše zdravstvo, za nameštene tendere, za nemar lekara i osoblja prema pacijentima jeste privatizacija zdravstva, ukidanje RZZO i uvođenje privatnog osiguranja. Ovako RZZO ubire ne male pare od zaposlenih koji za te novce ne dobijaju ništa. Ne može se ići na preglde, lekar se može izabrati u mestu stanovanja, a ako nekom slučajno pozli van mesta stanovanja - nek' se slika (imamo svež slučaj sa devojčicom iz Bačkog Gradišta), ovakvo kilavo zdravstvo troši pride 10% Budžeta. To je preskupo za sirotane koji ne dobace ni do 300 evra. Stop pljački!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna